ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ 1964


1964, Η ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ








ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ (του Ντόναλντ-Γεωργίου Μακφαίηλ)

ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ
Ανοιξιάτικο πρωινό στην Αθήνα.. Οδός Πανεπιστημίου..Μια όμορφη μελαχρινή κοπέλα καθώς προχωρεί προς το κέντρο, ανάμεσα στο πολύβουο πλήθος, προκαλεί το θαυμασμό των διερχομένων. Η άγνωστη κοπέλα στρίβει κάποια στιγμή για να βρεθεί στην οδό Φειδίου. Σταματάει μπροστά στην είσοδο των γραφείων της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ, διστάζει για λίγο και μετά μπαίνει με ύφος αποφασιστικό.
«Καλημέρα σας», λέει στον υπάλληλο... Και με κάποια αμηχανία συνεχίζει... «θα ήθελα να δηλώσω ...συμμετοχή στα καλλιστεία». «Πολύ ωραία», της απαντάει αυτός... «Πώς λέγεστε, παρακαλώ;» «Κυριακή Τσοπέη», του λέει εκείνη και του χαρίζει αυθόρμητα ένα χαμόγελο. Κάπως έτσι, λοιπόν, θα μπορούσε ν' αρχίζει το παραμύθι της όμορφης, άγνωστης Ελληνοπούλας, που ενσάρκωσε το ελληνικό όνειρο και τοποθέτησε την Ελλάδα στο θρόνο της παγκόσμιας ομορφιάς!
Η αλήθεια όμως δεν είναι τόσο παραμυθένια. Η Κυριακή Τσοπέη δεν είχε εξ αρχής τη συγκατάθεση των γονιών της, ιδιαίτερα του πατέρα της Γιώργου. Μανιάτης και στρατιωτικός ήταν δύο ιδιότητες που κάθε άλλο παρά εύκολη συγκατάθεση έδιναν στη θέληση της Κυριακής. Ο γράφων, συνεκδότης του περιοδικού «ΜΑΝΗ χθες, σήμερα αύριο» γνώριζε αρκετά καλά την οικογένεια μια και με την αδελφή της Κυριακής τη Δέσποινα ήμασταν συμμαθητές σε φροντιστήριο της Δάφνης ενώ αργότερα με τον αδελφό τους Βασίλη ήμασταν συνάδελφοι στην Ολυμπιακή. Πολύ απλά λοιπόν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο δρόμος της Κυριακής, δηλ. της γνωστής σε όλο το πανελλήνιο Κορίνας Τσοπέη, δεν ήταν καθόλου εύκολος. Ο πατέρας της σαν γνήσιος Μανιάτης ούτε ήθελε να ακούσει για καλλιστεία αλλά μετά από πιέσεις της οικογένειας Μπότση (ιδιοκτήτη της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ) και του Χρήστου Οικονόμου, που προέβλεπαν θρίαμβο όχι μόνο στα ελληνικά καλλιστεία αλλά και στα παγκόσμια, έπεισαν τον Γιώργο Τσοπέη που δέχτηκε με πολλές επιφυλάξεις.
Ας θυμηθούμε όμως λίγο τα γεγονότα της εποχής. Το 1964, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο πολιτικής έντασης. Δημοφιλές στον ελληνικό λαό είναι το άθλημα του ποδοσφαίρου, που βάζει φωτιές στις καρδιές των φιλάθλων, για να βάλουν φωτιές κι αυτοί με τη σειρά τους στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 16 Ιουνίου! Η πανελλήνιος απεργία των ταξί είναι γεγονός το 1964 και οι Αθηναίοι αρχίζουν να νιώθουν στο πετσί τους τι σημαίνει η λέξη "ταλαιπωρία"! Μοναδική όαση, η πέμπτη σελίδα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ της 20ης Ιουνίου 1964, με τις ολόσωμες φωτογραφίες των 12 φιναλίστ για τη ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ. Δωδεκάδα και όχι ενδεκάδα η εφετινή ομάδα των επικρατέστερων. Με ύψος από 1.64 έως και 1.74 και με διάφορα ψευδώνυμα, με πιο "πατριωτικό" εκείνο της Άννας Ιασωνίδου που λέγεται "Βόρειος Ήπειρος" και η οποία αντικατέστησε την παραιτηθείσα Χλόη Λιάσκου, οι υποψήφιες δείχνουν νόστιμες και αρκετά καλλίγραμμες.
Η ανυποψίαστη για το μέλλον Κορίνα Κούλα Τσοπέη από τη Μάνη βαδίζει στη γέφυρα κερδίζοντας τις πρώτες εντυπώσεις. Είναι σίγουρα μια από τις ωραιότερες καλλιστειακές βραδιές των τελευταίων χρόνων και το αποτέλεσμά της εναρμονισμένο πλήρως με αυτό του κοινού και η Τζένη Καρέζη καλείται να στέψει ως ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ 1964 την Κορίνα Τσοπέη.
ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ
Η σιωπηλή ευχή της νεράιδας θα πιάσει λίγο αργότερα στο Μαϊάμι της Φλώριδας όταν η Κορίνα μπαίνει όχι μόνο στις δεκαπέντε, αλλά παραμένει και στις έξι τελικές!
Η φωνή του σπήκερ όμως τη φέρνει στο παρόν!
ΜΙSS UΝΙVΕRSE 1964 is ΜΙSS GREECE!
(Μις Υφήλιος 1964 είναι η Σταρ Ελλάς)
Τη χαρά να δούνε ο Έλληνες την εκλογή της "δικής τους" ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ από κοντά θα την έχουν το καλοκαίρι του '64, όταν προβάλλεται στα θερινά σινεμά πριν την έναρξη της ταινίας δεκαπεντάλεπτο ασπρόμαυρο φιλμ με την εκλογή της ΜISS UNIVERSE 1964!
Η ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
Από τη στιγμή που παρέδωσε το στέμμα της στη Μις Υφήλιος 1965 άρχισε τη δική της προσωπική ζωή. Προσλήφθηκε στην κινηματογραφική εταιρεία FOX, και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο άνθρωπος που τον έλεγαν άλογο» με τον Ρίτσαρντ Χάρισον, ενώ στην Ελλάδα γύρισε την ταινία «Εσύ κι’ εγώ» με τον Κώστα Πρέκα. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρία «ντουφέκια» όπως λέμε εμείς στη Μάνη, τον Αντρέα, τον Στέφανο και τον Πάρη-Γιώργο (σήμερα 31, 28 και 25 ετών αντίστοιχα) τα οποία φρόντισε σαν γνήσια Ελληνίδα να τα βαπτίσει Ορθόδοξους παρ ότι ο πατέρας τους ήταν Αμερικάνος. Σήμερα ζει στο Λος Αντζελες με τον άντρα της Freddy Fields (γνωστό παραγωγό ταινιών) και τα αγόρια της ενώ πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα για να επισκέπτεται την πολύ γλυκιά της μητέρα της και τα αδέλφια της.
Ο Ταγματάρχης Γιώργος Τσοπέης (1914-1997) από την Κοίτα της Δυτικής Μέσα Μάνης, σίγουρα πρέπει να έφυγε από αυτή τη ζωή πολύ ευτυχισμένος για την οικογένειά του. Ευχόμαστε στη γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Κυριακή (Κορίνα), Δέσποινα (Μπετίνα) και Βασίλη να τον θυμούνται πάντα με αγάπη, ίση με αυτή που τους προσέφερε.

Η ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ, ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΟΥ 1964


Η ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ, ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΟΥ 1964

Η ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ, ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΟΥ 1964

Η ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ, ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΟΥ 1964



Η Τσοπεη με τους τρεις γιους της





Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ ΣΤΕΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ ΤΟ 1964













Δεν υπάρχουν σχόλια: